Snabb åtkomst

5 fördelar med smart solskydd på sommaren

Smart solskydd är en innovativ lösning som blir allt mer populär bland husägare, särskilt under de varma sommarmånaderna. Smart solskydd ger otaliga fördelar.

Smart solskydd ger inte bara komfort, utan bidrar också till energibesparing och säkerhet. Den innehåller både invändiga och exteriöra solskydd, som alla drivs elektriskt av integrerade motorer.

Men vad gör smart solskuggning smart?

Smart solavskärmning kan manövreras automatiskt utifrån förprogrammerade scheman eller sensorer som reagerar på väderförhållanden som solljus, temperatur och vind. Det gör att solskyddet anpassar sig själv utan att du behöver tänka på det. Men det stannar inte där: du kan integrera dina solskydd och jalusier med andra smarta hemprodukter i hemmet som belysning och säkerhet. Manövrering kan göras via en app eller röstkommandon och Google Home, Alexa eller Apple Homekit.

Framför allt externa solskydd som markiser, vertikala skärmar och jalusier bidrar mest till ett behagligt inomhusklimat och en betydande besparing på energikostnaderna. I den här bloggen diskuterar vi de fem viktigaste fördelarna med smart solskydd på sommaren.

1. Energi sparande

En av de största fördelarna med smart solskydd är möjligheten att spara energi. Genom att automatiskt justera solskyddet utifrån solens läge och temperatur förhindras överhettning av huset. Detta gör att luftkonditioneringen inte behöver arbeta lika hårt, vilket resulterar i lägre energikostnader. I synnerhet exteriör solskydd som rulljalusier och vertikala skärmar är särskilt effektiva för att blockera solljus innan det når ditt hus, vilket har stor inverkan på energibesparingar. Utländska studier visar att smart solskydd kan spara upp till 30 % på energiförbrukningen.

2. Ökad komfort

Varma sommardagar kan temperaturen inomhus snabbt stiga, vilket leder till ett obehagligt inomhusklimat. Smart solskydd säkerställer att inomhustemperaturen förblir behaglig genom att blockera solljus vid behov. I synnerhet externa solskydd som markiser och fallskärmar är särskilt effektiva för att minska värmen inomhus. De ger också skydd utomhus på din uteplats genom att skapa ett skuggigt område beroende på typen av solskyddsduk. Du kan optimalt njuta av ditt hem och uteområde längre, oavsett hur varmt det är ute.

3. Förbättrad säkerhet

Med smart solskydd kan du också förbättra säkerheten i ditt hem. Systemen kan ställas in så att solskyddet öppnar och stänger automatiskt vid specifika tidpunkter, vilket ger intrycket att någon alltid är hemma. Detta kan avskräcka potentiella inbrottstjuvar och göra ditt hem säkrare. Dessutom kan många smarta solskyddssystem integreras med andra smarta hemsäkerhetssystem för ett extra lager av skydd. Förutom skugga ger rulljalusier även en fysisk barriär, vilket ytterligare ökar säkerheten i ditt hem.

4. Automatisering och bekvämlighet

En annan stor fördel med smart solavskärmning är automatiseringen. Du behöver inte längre manövrera solskyddet manuellt; allt detta kan göras automatiskt via timer, sensorer, fjärrkontroll eller via TaHoma-appen. Det betyder att du kan justera solskyddet var som helst, vilket ger enorm bekvämlighet, speciellt när du är borta från hemmet. Tack vare tekniken i TaHoma switch Smart Control kan du justera solskyddet med en knapptryckning och till och med integrera den med andra smarta hemsystem som belysning och termostater. De trådlösa motorerna i Somfy-sortimentet gör installationen ännu enklare och sparar på elinstallationskostnaderna.

5. Integration med smarta hemsystem

Smart solskydd kan sömlöst integreras med andra smarta hemsystem som belysning, termostater och säkerhetssystem. Detta skapar ett helautomatiskt hus där alla system kommunicerar och arbetar tillsammans för att göra ditt liv enklare och bekvämare. TaHoma switch Smart Control från Somfy är ett utmärkt exempel på hur smart solskydd kan integreras med andra smarta hemenheter för en sömlös upplevelse. Det innebär att du till exempel kan ställa in solskyddet så att det stänger när luftkonditioneringen slår på, vilket ger ytterligare energibesparingar.

Praktiska tillämpningar av smart solskydd

Utöver de ovan nämnda fördelarna finns det även många praktiska tillämpningar av smart solskydd som gör livet enklare. Överväg automatisk drift baserat på väderförhållanden, där solskyddet stängs automatiskt vid hårda vindar för att förhindra skador, eller öppnas i molnigt väder för att släppa in naturligt ljus. Du kan också ställa in personliga scener, som ett "filmkväll"-läge där belysningen dämpas och solskyddet är stängt för att förhindra irriterande bländning.

Slutsats

Smart solskydd erbjuder många fördelar som avsevärt kan förbättra din livsmiljö, särskilt på sommaren. Från energibesparingar och ökad komfort till förbättrad säkerhet och bekvämlighet är fördelarna tydliga. Överväg smart solavskärmning för ditt hem och upplev fördelarna själv. Besök vår återförsäljare på vår hemsida för att hitta en pålitlig leverantör nära dig och njut av en sval och behaglig sommar.