Snabb åtkomst

Hållbara innovationer från Somfy som du inte får missa

Somfy arbetar för en mer hållbar värld med innovativa lösningar. Upptäck hur våra banbrytande teknologier inte bara förbättrar ditt liv, utan också bidrar till att bevara vår planet.

somfy-tubular-motorisations

Våra hem är globalt sett en av de största källorna till CO2-utsläpp. Somfy har varit en ledande aktör inom byggnadssektorn i över 50 år. Sedan 2015 har vi tagit stora steg för att minska vårt koldioxidavtryck och hjälper våra kunder och partners att göra detsamma. I den här artikeln berättar vi hur vi går tillväga.

Ecodesign: grunden för hållbarhet

På Somfy börjar hållbarhet med ekodesign. Detta innebär att produkterna från början designas med miljön i åtanke. Ekodesign säkerställer att material är återvinningsbara, att energiförbrukningen är minimal och att produkternas livslängd förlängs. Resultatet blir ett lägre ekologiskt fotavtryck utan att kompromissa med kvalitet eller funktionalitet.

Vi använder återvunnen plast och biologiskt nedbrytbara material för att minska vår miljöpåverkan. Dessutom optimerar vi ständigt våra produktionsprocesser för att minimera energi- och vattenförbrukningen.

Denna strategi är en del av vår plan att leverera 100 % ekodesignade produkter senast 2030. Sedan starten 2015 har vi redan uppnått 62 % av detta mål vid utgången av 2023. Dessutom är vårt mål, som en del av Carbon Ambition-planen, att halvera våra CO2-utsläpp. Vi strävar också efter att minska våra motors årliga energiförbrukning med 40 %.

ACT FOR GREEN® är Somfys ekodesign-initiativ. Produkterna måste uppfylla strikta kriterier, såsom:

  • lägre strömförbrukning i viloläge
  • längre batteritid
  • lätt att demontera för reparation och återvinning
  • användning av miljövänliga material och förpackningar.

Spara energi med smart teknik

Ekodesign är självklart bara en del av berättelsen. Energibesparing blir alltmer en kombination av anpassningar i hemmet och förändringar i vårt beteende. Du väljer exempelvis produkter med energimärkning A+++, byter ut gamla glödlampor mot LED-belysning, isolerar ditt hem och installerar solpaneler eller till och med en värmepump. Dessutom tänker du medvetet på att återanvända eller förlänga livslängden på produkter som en ansvarsfull form av sparande. De flesta av oss är i någon grad involverade i detta.

En allt större mängd tekniska produkter gör inte bara våra liv bekvämare utan påverkar också våra dagliga rutiner. Hur detta fungerar förklaras nedan.

Något som du kanske inte omedelbart tänker på är att använda smart utomhus- och inomhusmarkis istället för luftkonditionering. Fördelen med detta är att du effektivt utnyttjar markisens grundegenskaper – att hålla solen och värmen borta – och låter dem reagera automatiskt på väderförhållanden, temperatur eller förinställda tidsscenarier.

Smart solskydd kan justeras automatiskt efter solens position. Detta optimerar värme- och ljusregleringen i hemmet och leder till betydande energibesparingar, både på sommaren och vintern. Du behöver inte använda luftkonditioneringen eller uppvärmningen lika ofta, vilket är bra både för din plånbok och miljön.

Ett av de bästa sätten att förstå effektiviteten av hållbara innovationer är genom verkliga fallstudier. Kunder över hela världen har delat sina erfarenheter om hur Somfys produkter har förbättrat deras liv. Ett exempel är en familj som, tack vare Somfys smarta markiser och rullgardiner, kan sänka sin energiräkning med upp till 7 % på sommaren och 30 % på vintern*. Sådana berättelser visar hur små förändringar kan göra stor skillnad.

Fördelarna med Somfys hållbara produkter

Att välja Somfys hållbara produkter ger många fördelar. Förutom den positiva miljöpåverkan, får du också ekonomiska fördelar på lång sikt. Hållbara produkter har längre livslängd och förbrukar mindre energi, vilket resulterar i lägre underhålls- och energikostnader. Dessutom bidrar de till en bättre livskvalitet och komfort i hemmet.

Somfys engagemang för hållbarhet går alltså längre än bara våra produkter. Det är en integrerad del av vår affärsfilosofi och dagliga verksamhet. Genom att välja Somfy väljer du en framtid där komfort och hållbarhet går hand i hand.

Hur håller du dig uppdaterad om Somfys hållbara initiativ?

Vill du veta mer om Somfys ständiga arbete med hållbarhet? Besök Somfys webbplats regelbundet och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Här hittar du uppdateringar om de senaste innovationerna och praktiska tips för att göra ditt liv mer hållbart. Följ även Somfy på sociala medier för de senaste nyheterna och inspirerande idéer.

_____________________

Källa 1: Sommarbesparing

TBC-studie för den franska byggnadsfederationen: ANALYS AV ENERGIFÖRDELEN MED RULLGARDINER. En normativ och regelstudie.
TBC INNOVATIONS är ett forsknings- och konsultföretag med 25 års erfarenhet inom bygg- och konstruktionsbranschen.
Resultaten varierar beroende på husets storlek, geolocation, byggår och fönsterutrustning (rullgardin, utomhusjalusi, persienn).

Källa 2: Vinterbesparing

Simuleringar av Somfy utförda med stöd från Carbone 4, ett oberoende konsultföretag som är specialiserat på koldioxidsnåla strategier och anpassning till klimatförändringar.
Resultaten varierar beroende på husets storlek, geolocation, byggår och fönsterutrustning (rullgardin, utomhusjalusi, persienn).

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar
Disqus is inactive